Home » News » Wall Street herstelt dankzij goede winstcijfers en steun van megacaps.

Wall Street herstelt dankzij goede winstcijfers en steun van megacaps.

News Team

De belangrijkste indices van Wall Street gingen dinsdag vooruit doordat de groei- en chipaandelen stegen, terwijl aandelen als General Motors en Spotify stegen na positieve winstupdates voorafgaand aan de kwartaalrapporten van grote technologiebedrijven.

Megacap-groeiaandelen, waaronder Meta Platforms (NASDAQ: META), Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Alphabet (NASDAQ: GOOG), stegen tussen 1,4% en 2,6%. De tech majors zullen deze week hun kwartaalcijfers bekendmaken, waarbij Tesla (NASDAQ: TSLA) de cyclus zal starten nadat de markten dinsdag zijn gesloten.

Stijgende chipaandelen boden ook steun aan aandelen, waarbij Nvidia (NASDAQ: NVDA), Micron Technology en Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) tussen 2,5% en 3,3% stegen.

Op winstgebied ging General Motors met 4,6% vooruit, nadat de autofabrikant kwartaalresultaten boekte die boven de doelstellingen van Wall Street lagen en zijn jaarvoorspellingen verhoogde.

Spotify steeg met 14,1% nadat de brutokwartaalwinst van het Zweedse muziekstreamingbedrijf voor het eerst de grens van 1 miljard euro ($1,1 miljard) overschreed.

GE Aerospace steeg 6,2% nadat de ruimtevaartgigant zijn winstvoorspelling voor het hele jaar had verhoogd.

Danaher won 7% nadat het life sciences-bedrijf de kwartaalwinst- en verkoopverwachtingen overtrof.

Aan de andere kant daalde JetBlue met 17,2%, omdat de goedkope luchtvaartmaatschappij haar jaarlijkse omzetverwachting naar beneden bijstelde nadat ze lauwe omzetcijfers over het eerste kwartaal rapporteerde.

“Een deel van het commentaar over de macro-omgeving is losgekomen en mensen zijn nu meer gefocust op de winsten”, zegt Brent Schutte, chief investment officer bij Northwestern Mutual Wealth Management Company.

“De vooruitzichten zijn redelijk solide gebleven in de eerste innings van de winstrapporten. Deze week is enorm en zal de toon zetten voor hoe we het de komende weken zullen doen.”

Van de 102 S&P 500-bedrijven die tot nu toe hebben gerapporteerd, kwam 79,4% boven de verwachtingen van analisten uit, zo blijkt uit LSEG I/B/E/S-gegevens.

Door de aandelen nog verder op te krikken, lieten gegevens zien dat de Amerikaanse bedrijfsactiviteit in april afkoelde tot een dieptepunt in vier maanden als gevolg van de zwakkere vraag, terwijl de inflatie lichtjes afnam, zelfs toen de inputprijzen scherp stegen.

Amerikaanse aandelen zijn vorige week scherp verkocht als gevolg van de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten en toen traders hun renteverlagingsverwachtingen van de Federal Reserve opnieuw evalueerden, waarbij de focus nu verlegde naar de index van de Personal Consumption Expenditures (PCE) voor maart op vrijdag.

De geldmarkten prijzen nu ongeveer 43 basispunten aan renteverlagingen in, vergeleken met de ongeveer 150 basispunten aan het begin van het jaar, volgens LSEG-gegevens.

Om 11:20 uur Nederlandse tijd steeg de Dow Jones Industrial Average met 226,15 punten, of 0,59%, naar 38.466,13, de S&P 500 steeg met 53,38 punten, of 1,07%, naar 5.063,98, en de Nasdaq Composite steeg met 221,35 punten, of 1,43. %, op 15.672,66.

Tien van de elf grote S&P 500-sectoren noteerden hoger, waarbij communicatiediensten tot de topwinnaars behoorden, met een stijging van 1,7%.

Naast andere aandelen steeg Hibbett met 19,1% toen JD Sports Fashion voorstelde om de atletiekmoderetailer voor ongeveer $ 1,08 miljard te kopen.

Opkomende emissies overtroffen de dalende emissies met een verhouding van 5,56 tegen 1 op de NYSE en met een verhouding van 3,28 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde negen nieuwe hoogtepunten in 52 weken en één nieuw dieptepunt, terwijl de Nasdaq 30 nieuwe hoogtepunten en 64 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-rallies-on-bright-earnings-megacaps-support/