HomeAandelenBanco Inter kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Banco Inter (BIDI4) aandelen te kopen in België 2022

Banco Inter logo
Banco Inter (BIDI11)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Hassan Maishera Bijgewerkt: July 12, 2022

Banco Inter is een Braziliaanse digitale bank die tal van gratis producten en diensten aanbiedt, waaronder een betaalrekening, krediet, verzekering, financiering, valutawissel en digitaal winkelen. De bank heeft haar hoofdkantoor in Belo Horizonte, Brazilië, en opereert digitaal met het hoofdkantoor als enige fysieke vestiging. Het bedrijf is genoteerd aan de Braziliaanse B3 (Brasil, Bolsa, Balcão) beurs onder het aandelensymbool BIDI, met drie subtypes: BIDI3 (gewone aandelen), BIDI4 (preferente aandelen) en BIDI11 (deelbewijzen). De bank heeft in totaal negen dochterondernemingen die elk hun eigen gespecialiseerde functies uitoefenen; bijvoorbeeld investeringsfonds, verzekeringsmakelaar, incasso- en middelenbeheerder. De onderneming nam deze 100% dochterondernemingen op in haar geconsolideerde jaarrekening voor het tweede kwartaal van 2021.

Het artikel legt uit hoe je Banco Inter aandelen kunt kopen en geeft inzicht in de activiteiten en financiële gegevens van de bank, zodat je een weloverwogen investeringsbeslissing kunt nemen.

Hoe Je BIDI11 Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Alles wat je moet weten over Banco Inter

Als je de geschiedenis, bedrijfsstrategie, inkomstenbronnen en recente prestaties van het bedrijf begrijpt, kun je betere investeringsbeslissingen nemen op basis van belangrijke informatie over het bedrijf. In de volgende paragrafen worden de details over Banco Inter besproken die je moet weten voordat je in de aandelen belegt.

De geschiedenis van Banco Inter

Het bedrijf werd in 1994 in Belo Horizonte opgericht onder de naam Intermedium Financeira of Banco Intermedium. Tussen 1999 en 2007 was het bedrijf betrokken bij bedrijfskredieten, onroerendgoedkredieten en loonkredieten. Het bedrijf verwierf in 2008 een meervoudige banklicentie van de Centrale Bank van Brazilië. In 2012 richtte de bank Inter Seguros op, de verzekeringstak van het bedrijf, en werd het de moedermaatschappij - Inter Group. In de daaropvolgende jaren werden ook verschillende andere dochterondernemingen gevormd om gespecialiseerde functies uit te voeren.

In 2015 begon de bank met retailbankieren en lanceerde ze haar eerste 100% gratis digitale betaalrekening die dienst deed als een compleet en geïntegreerd platform voor financiële diensten. In 2016 breidde de bank haar digitale rekening uit door de lancering van valutatransacties, een digitale app en verschillende passen van Mastercard. In hetzelfde jaar bereikte het bedrijf een mijlpaal van 80.000 digitale klanten.

In 2017 werd het bedrijf Banco Inter genoemd met een nieuwe visie om het leven van de klanten te vereenvoudigen. In hetzelfde jaar groeide het digitale klantenbestand van het bedrijf 4,6 keer ten opzichte van 2016 en bereikte het 370.000 klanten. Het bedrijf ging op 30 april 2018 naar de beurs op de B3-beurs en sloot het jaar af met 1,4 miljoen digitale klanten.

In 2019 haalde de bank € 230 miljoen op toen SoftBank een strategische partner werd door een belang van 10% in de bank te verwerven. In 2020 verwierf de bank verzekeringsmaatschappij DLM Invista, om verzekeringsdiensten aan haar klanten te verlenen. Het bedrijf bood daarna betalingsverwerking aan en sloot samenwerkingsovereenkomsten met verschillende grote retailers om digitale winkelfaciliteiten aan zijn klanten te bieden. Dankzij deze activiteit kon de bank binnen 24 uur na de lancering van de campagne ongeveer € 6 miljoen aan bruto handelswaarde (GMV) behalen. Het bedrijf haalde ook nog eens € 230 miljoen op in zijn secundaire aanbod om mogelijke fusies en overnames te financieren en nieuwe producten te lanceren. Tegen het einde van het vierde kwartaal van 2020 had de bank 8,5 miljoen digitale klanten.

Wat is de strategie van Banco Inter?

Banco Inter wil de banksector veranderen door de traditionele manier van het opzetten van fysieke filialen, papierwerk, lange wachtrijen en bureaucratische cultuur af te schaffen. Het management van de bank richt zich op innovatie om het digitale platform continu te verbeteren en te optimaliseren om aan de nieuwste eisen van de klanten te voldoen. Het management is van plan zich te concentreren op vijf belangrijke groeigebieden - dagelijks bankieren, digitaal winkelen, beleggingen, verzekeringen en krediet - die de groei van het klantenbestand van de bank, diensten en financiële bemiddelingsinkomsten zullen bevorderen.

Door de digitale opzet heeft de bank een concurrentievoordeel met de lage bedrijfskosten, waardoor ze schaalbaar is en een groot bereik heeft. De eenvoud en de toegevoegde waarde die het digitale platform van het bedrijf aan zijn klanten biedt, moeten de bank helpen nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden.

Kortom, het management richt zich op innovatie, streeft naar complete oplossingen voor klanten, profiteert van de lage operationele kosten om het bedrijf op te schalen en streeft naar een uitstekende klantervaring om loyale klanten te krijgen.

Hoe verdient Banco Inter geld?

Banco Inter verdeelt haar activiteiten in zeven segmenten die bijdragen aan de inkomsten. De segmenten omvatten bankieren, distributie van verhandelbare effecten, verzekeringsmakelaardij, marktplaats, vermogensbeheer, service en beleggingsfondsen.

Het segment bankdiensten haalt inkomsten uit bankpassen en creditcards, leningen, voorschotten aan klanten en diensten die worden geleverd via de mobiele applicatie van Inter. De segmenten distributie van verhandelbare effecten en vermogensbeheer genereren inkomsten uit commissies en beheervergoedingen voor het beheer van de portefeuilles van beleggers.

De inkomsten uit het segment verzekeringsmakelaardij omvatten makelaarscommissies op de verkoop van levensverzekeringen, aandelen- en autoverzekeringen, consortia, pensioenfondsen en andere. Het marketplace segment van de bank genereert commissies uit verkopen via haar online digitale platform. Het servicesegment genereert inkomsten uit de ontwikkeling en licentieverlening van aangepaste en niet-aangepaste computerprogramma's, technische ondersteuning, onderhoud en andere IT-diensten.

Hoe heeft Banco Inter de afgelopen jaren gepresteerd?

De gewone aandelen van Banco Inter (BIDI3) genereerden een rendement van ongeveer 110% toen het tussen 19 juli 2019 en 24 september 2021 steeg van € 1,88 naar € 3,95. Het aandeel bereikte op 16 juli 2021 zijn hoogste punt van € 5,36.

Banco Inter SA (Gewone aandelen - BIDI3), Bron: Google Finance

De preferente aandelen van het bedrijf worden ook verhandeld op de beurs en boekten een totaalrendement van 11,4% tussen de oprichting op 11 mei 2018 en 24 september 2021. Het aandeel begon op € 3,56 en wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen € 3,96.

Banco Inter SA (Preferente aandelen - BIDI4) Bron: Google Finance

Braziliaanse units (BIDI11) worden ook op de beurs verhandeld en hebben sinds de oprichting een cumulatief rendement van 329% behaald. De prijs per stuk was op 19 juli 2019 € 2,77, en is op het moment van schrijven gestegen naar € 11,90.

Banco Inter SA (Braziliaanse units - BIDI11) Bron: Google Finance

Banco Inter fundamentele analyse

De fundamentele analyse omvat het interpreteren van verschillende financiële statistieken van een bedrijf om de reële waarde van zijn aandelen te bepalen. De meest voorkomende factoren die beleggers analyseren zijn price to earnings, omzet, winst, winst per aandeel, dividendrendement en cashflow.

De inkomsten van Banco Inter

De inkomsten geven de waarde aan van goederen of diensten die een bedrijf gedurende een bepaalde periode heeft verkocht. Bedrijven die een consistente omzetgroei registreren, kunnen hun winstgevendheid verbeteren en hun aandelenkoers zien groeien. Het omzetcijfer is te vinden op de resultatenrekening die deel uitmaakt van de periodieke financiële overzichten die door het bedrijf worden uitgegeven.

Banco Inter rapporteerde voor het tweede kwartaal van 2021 een totale omzet van € 124,4 miljoen.

Winst per aandeel van Banco Inter

De winst per aandeel of WPA geeft het bedrag aan beschikbare winst voor elk uitstaand gewone aandeel aan. De WPA kan worden berekend door eerst de preferente stockdividenden (indien van toepassing) af te trekken van de nettowinst, waardoor we de nettowinst krijgen die beschikbaar is voor gewone aandeelhouders. Het resulterende cijfer, gedeeld door het gemiddeld aantal uitstaande gewone aandelen, geeft ons de winst per aandeel. Als een bedrijf een verlies meldt, zou het resulterende cijfer negatief zijn en het een verlies per aandeel vertegenwoordigen. Als een bedrijf bijvoorbeeld een nettowinst van $ 100 miljoen rapporteert en het gemiddelde aantal uitstaande gewone aandelen 10 miljoen zou zijn, zou de WPA $ 10 zijn.

In haar rapport over het tweede kwartaal van 2021 rapporteerde Banco Inter een geconsolideerde WPA van € 0,01.

De price to earnings van Banco Inter

De price to earnings of P/E-ratio bepaalt de prijs van een aandeel in verhouding tot de winst per aandeel. Een aandeel dat bijvoorbeeld wordt verhandeld tegen $ 50 en een WPA van $ 5 heeft, zou een P/E-ratio van 10 hebben, wat betekent dat het aandeel wordt verhandeld tegen 10 keer de winst per aandeel. De P/E-ratio wordt gewoonlijk gerapporteerd op basis van de laatste 12 maanden (TTM), waarbij rekening wordt gehouden met de winst per aandeel in die 12 maanden en de huidige marktprijs van het aandeel.

De TTM P/E van Banco Inter is op het moment van schrijven 1.736

Het dividendrendement van Banco Inter

Dividenden vertegenwoordigen het contante bedrag dat door de onderneming uit de winst aan haar aandeelhouders wordt uitbetaald. De raad van bestuur is bevoegd om het bedrag van de dividenden vast te stellen zoals hij dit gepast acht op basis van het dividendbeleid van het bedrijf. Je moet de aandelen van het bedrijf vóór de ex-dividenddatum hebben om in aanmerking te komen voor de door het bedrijf gedeclareerde dividenden.

Het dividendrendement kan worden berekend door de jaarlijkse dividenden per aandeel te delen door de beurskoers van het aandeel. Als een aandeel bijvoorbeeld $ 10 per jaar als dividend uitkeert en de huidige marktprijs $ 100 is, zou het dividendrendement 10% zijn ($ 10 / $ 100).

Banco Inter betaalde in maart en juni 2021 ongeveer € 0,002 per aandeel. Het dividendrendement van Banco Inter bedraagt op het moment van schrijven 0,22%.

Cashflow van Banco Inter

De vrije kasstroom van een bedrijf geeft de hoeveelheid vrije contanten weer die beschikbaar is na aftrek van bedrijfs- en kapitaaluitgaven. Bedrijven met hoge vrije kasstromen genereren hoge kasstromen uit hun kernactiviteiten en kunnen geld uitgeven aan nieuwe projecten. De vrije kasstroom verschilt van het bedrag aan geldmiddelen en kasequivalenten dat op het kasstroomoverzicht wordt weergegeven en geeft de hoeveelheid geld aan die op een bepaald moment beschikbaar is.

Banco Inter had op 30 juni 2021 geldmiddelen en kasequivalenten van € 1,11 miljard.

Waarom Banco Inter aandelen kopen?

Banco Inter heeft tal van positieve punten waarmee je rekening moet houden bij het analyseren van de fundamenten van het aandeel:

 • Het werkt digitaal, heeft lage bedrijfskosten en verkort de leveringstijd van de service dankzij de uitstekende klantenservice. Dit stelt de bank in staat haar dienstverlening nog verder op te schalen.
 • De bank registreert sinds 2015 een consequente groei van omzet en wint klanten, wat het vertrouwen van de klant in de dienstverlening van de bank laat zien.
 • De bank keerde in 2018 voor het eerst dividend uit en keert sindsdien consequent dividend uit aan haar aandeelhouders. De gewone aandelen en eenheden van de bank (het equivalent van 3 gewone aandelen) genereerden een gezond rendement, wat betekent dat de aandelen beleggers langetermijnrendement en dividenden kunnen bieden.
 • De bank heeft haar diensten snel gediversifieerd naar verschillende gebieden, wat de volatiliteit in haar inkomsten vermindert, omdat de bank minder afhankelijk is van inkomsten uit één segment.

Tip van een expert voor het kopen van Banco Inter aandelen

Banco Inter aandelen bieden je de mogelijkheid om naast kapitaalgroei ook dividenden te verdienen. De bank bevindt zich nog in de beginfase van de groei met een veelbelovende start, en je kunt overwegen om snelgroeiende aandelen zoals Banco Inter in je portefeuille op te nemen om je rendement te versnellen. Je dient echter slechts een deel van je totale fondsen in de aandelen toe te wijzen, aangezien het kopen van grote hoeveelheden van de aandelen je in één keer kan blootstellen aan een enorm hoog risico. Als je een kortetermijnpositie wilt openen, moet je naar de prijsactie kijken, eventuele markttriggers noteren en je transactie beveiligen met risicobeheer. Je kunt echter potentieel een hoger rendement behalen door de aandelen voor de lange termijn aan te houden en deel uit te maken van het groeiverhaal van de bank.
- Hassan Maishera
Koop vandaag nog Banco Inter aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Banco Inter aandelen koopt

Het analyseren van de fundamenten van het bedrijf kan je nuttige inzichten verschaffen in de financiële gezondheid ervan. Maar als je je analyse aanvult met de volgende 5 tips, krijg je meer vertrouwen in je investeringsbeslissingen.

1. Begrijp het bedrijf

Je moet je investeringsreis beginnen met een grondig begrip van het bedrijfsmodel van het bedrijf, de inkomstenbronnen, de concurrentieomgeving, de fundamenten, de belangrijkste prijsbepalende factoren en andere factoren. De kennis van deze factoren zal je beleggingsvermogen drastisch verbeteren en je helpen bij het selecteren van de juiste aandelen voor je portefeuille.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

De basisprincipes van beleggen en handelen in aandelen zijn van cruciaal belang voor jouw succes als belegger of handelaar. Je moet bekend zijn met het concept van het creëren van een goed gespreide aandelenportefeuille die je beleggingsrisico vermindert. Met andere woorden, je moet niet al je geld in één aandeel beleggen, maar je beleggingen spreiden over verschillende aandelen, bij voorkeur uit verschillende of niet-gecorreleerde sectoren. Als je van kortetermijnhandel houdt, moet je altijd risicobeheertechnieken gebruiken om je kapitaal te beschermen.

3. Kies zorgvuldig je broker

Het kiezen van de juiste broker kan een enorm verschil maken voor je handelsprestaties. Je broker zou je de volgende dingen moeten bieden die je zullen helpen je investerings- en handelsbeslissingen en je prestaties zullen verbeteren.

 • Moet zijn gereguleerd door de lokale autoriteiten, die ervoor zullen zorgen dat je kapitaal veilig blijft.
 • Moet lage commissies, vergoedingen of spreads in rekening brengen, wat je handelskosten zal verlagen.
 • Moet je toegang bieden tot een geavanceerd online handelsplatform dat op alle besturingsplatforms en mobiele apparaten kan worden gebruikt.
 • Moet gemakkelijke en snelle stortings- en opnamemethoden bieden.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Als je een lucratieve investeringsmogelijkheid vindt, is het belangrijk om je niet te laten meeslepen door je emoties. Een verstandiger benadering is om de aandelen periodiek in kleine hoeveelheden te kopen om je gemiddelde kosten te verlagen. Als je hefboomwerking gebruikt om aandelen te kopen voor kortetermijnwinsten, moet je ervoor zorgen dat je geen transactie opent die zo groot is dat die al je geld kan wegvagen met een kleine beweging de verkeerde kant op. In plaats daarvan moet je de optimale handelsomvang berekenen, zodat je slechts 1% of 2% van je account op een enkele transactie riskeert en je winst/verlies op een beheersbaar niveau ligt.

5. Bepaal een doel voor je investering

Je beleggingsstrategie is afhankelijk van je beleggingsdoel. Een agressief doel waarbij je in minder tijd een hoog rendement moet behalen, heeft een agressieve en risicovolle strategie nodig, terwijl een conservatief doel met een bescheiden rendement in een redelijke tijd relatief gemakkelijker te bereiken kan zijn en mogelijk een minder risicovolle beleggingsstrategie vereist. Een beleggingsdoel moet realistisch en uitvoerbaar zijn, zodat het kan worden bereikt door risico's te nemen binnen de aanvaardbare niveaus.

De bottom line bij het kopen van Banco Inter aandelen

Banco Inter is een digitale bank die sinds 2015 een consistente toename van klanten registreert. Het bedrijf richt zich op meerdere inkomstenbronnen, waarvoor het strategische acquisities heeft gedaan en is van plan meer bedrijven over te nemen die een positief effect kunnen hebben op zijn inkomsten. Het bedrijfsmodel van het bedrijf brengt lage operationele kosten met zich mee, biedt one-stop digitaal bankieren en niet-bancaire oplossingen, waardoor het beter geschikt is voor schaalbaarheid en groei.

Als je Banco Inter aandelen wilt kopen, kun je een rekening openen bij een effectenmakelaar. Bij de meeste brokers kun je op afstand een rekening openen door een online formulier in te vullen en je identiteitsbewijzen, zoals een adresbewijs en identiteitsbewijs, te uploaden. De meeste brokers hebben gemiddeld twee tot drie werkdagen nodig om je account te openen nadat ze je inloggegevens hebben geverifieerd. Nadat je account succesvol is aangemaakt, kun je geld op je account storten met behulp van een van de populaire stortings- of opnamemethoden.

Als je andere interessante bedrijven en aandelen wilt ontdekken, kun je op onze websites meer artikelen lezen die betrekking hebben op honderden interessante en succesvolle bedrijven en die diepgaande informatie over de bedrijven verstrekken om je investeringsbeslissing te vergemakkelijken.

Alternatieve aandelen

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
DNB logo
DNB
DNB
...
...
Post Italiane logo
Post Italiane
PITAF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Een conventionele bank heeft fysieke vestigingen en brengt veel papierwerk met zich mee om een rekening te openen of voor andere bureaucratische procedures. Daarentegen is Banco Inter een digitale bank die tot doel heeft het bankieren te vereenvoudigen, de noodzaak van fysieke vestigingen te elimineren en op een gemakkelijkere manier bank- en niet-bancaire diensten aan haar klanten te verlenen.

 2. Banco Inter aandelen zijn een groeiaandeel waarvan de omzet en het klantenbestand de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gestegen. De bank heeft gediversifieerde inkomstenbronnen, want het werkt samen met andere bedrijven om haar klanten een allesomvattende digitale oplossing te bieden. Het sterke en agressieve bedrijfsmodel van de bank kan een verdere groei van het aandeel stimuleren.

 3. Als belegger kun je langetermijnrendementen realiseren, aangezien de bank een gezonde groei van inkomsten en klantenbestand blijft genereren en nieuwe strategische acquisities doet. De aandelen keren ook regelmatig dividend uit, dus je kunt mogelijk meerwaarden genereren door dividenden van Banco Inter aandelen te herbeleggen.

 4. Om te bepalen of Banco Inter aandelen goedkoop of duur zijn, moet je verschillende fundamentele statistieken analyseren, zoals de P/E-ratio, PEG-ratio, en die ratio's vergelijken met andere aandelen in de sector.

 5. Banco Inter heeft drie soorten aandelen met verschillende aandelensymbolen: BIDI3 (Gewone aandelen), BIDI4 (Preferente aandelen) en BIDI11 (Units - het equivalent van drie gewone aandelen). Alle drie de soorten aandelen worden verhandeld op de B3-beurs en je kunt ze allemaal kopen.

 6. Ja, Banco Inter wordt gereguleerd door de Centrale Bank van Brazilië.