Hoe Telenor (TELNF) aandelen te kopen in België 2024
Telenor is een Noors telecommunicatiebedrijf dat in handen is van de overheid en dat mobiele telefonie-, data- en mediacommunicatiediensten levert in negen landen in de Scandinavische en Aziatische regio's. Het bedrijf is actief in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Thailand, Maleisië, Bangladesh, Pakistan en Myanmar. In oktober 2021 had het bedrijf in totaal 188 miljoen abonnees. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Fornebu, in Oslo, en de aandelen zijn genoteerd aan de Oslo Stock Exchange (OSE) onder aandelensymbool TEL. In de VS wordt het aandeel verhandeld op de over-the-counter markt onder aandelensymbool TELNY.
Dit artikel beschrijft de belangrijke aspecten van Telenor, begeleid je bij het kopen van aandelen en legt uit waarom je erin zou moeten investeren.
Hoe Je TELNF Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen
-
1Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
-
2Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
-
3Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
-
4Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
-
5Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.
Best beoordeelde brokers om Telenor-aandelen te kopen
1. eToro
eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.
Beveiliging en Privacy
Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.
Kosten & Functies
Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.
Kostensoort | Kosten |
Commissie | 0% |
Opnamekosten | £5 |
Inactiviteitskosten | £10 (maandelijks) |
Aanbetaling | £0 |
Pros
- Trade functies kopiëren
- SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
- Handelen is commissievrij
Cons
- Gelimiteerde klantenservice.
2. Capital.com
Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.
Beveiliging en Privacy
Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.
Kosten & Functies
Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.
Kostensoort | Kosten |
Aanbetaling | £0 |
Commissie | 0% |
Inactiviteitskosten | £0 |
Opnamekosten | £0 |
Pros
- Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
- MetaTrader-integratie
- Commissievrij handelen
Cons
- Grotendeels beperkt tot CFD's.
3. Skilling
Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.
Beveiliging en Privacy
Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.
Kosten & Functies
Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.
Kostensoort | Kosten |
Commissie | £0 |
Opnamekosten | Varieert |
Inactiviteitskosten | £0 |
Aanbetaling | £0 |
Pros
- Zeer goede platformkeuze
- Demo accounts
Cons
- Hoge spreiding
- Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.
Alles wat je moet weten over Telenor
Beleggers verzamelen essentiële informatie over het bedrijf, zoals de geschiedenis, bedrijfsstrategie, inkomstenbronnen en de recente prestaties van het aandeel voordat ze het kopen. Door jezelf op de hoogte te houden van het bedrijf en branchespecifieke ontwikkelingen kun je weloverwogen en juiste investeringsbeslissingen nemen, omdat je niet op een voorgevoel belegt.
Telenor Geschiedenis
Telenor, dat eerder Telegrafverket heette, werd in 1855 door de Noorse regering opgericht als de enige aanbieder van telegraafdiensten om een snel communicatiesysteem in het hele land op te zetten. In 1860 had de telegraaf de meeste steden van Noorwegen bereikt. De eerste telefoondienst werd in 1878 in Noorwegen gelanceerd.
In de daaropvolgende jaren bleven de telegraaf- en telefoniediensten in Noorwegen groeien. In 1901 machtigde de Telegraaf wet de Noorse staat om uitsluitend telefoniediensten in Noorwegen te exploiteren. Tussen 1900 en 1960 werden verschillende mijlpalen in telefoondiensten bereikt: telefooncentrales werden opgezet en er werden satelliettelefoonverbinding tussen Noorwegen en de VS tot stand gebracht.
Het bedrijf lanceerde in 1966 de eerste handmatige mobiele telefoon van Noorwegen. Telenor veranderde zijn naam in 1969 van Telegrafverket in Televerket. In 1974 nam het bedrijf Andebu Telephone Association over, de laatste particuliere telefoonoperator in Noorwegen. Het bedrijf breidde zijn activiteiten internationaal uit en betrad Rusland in 1992 door een belang van 13% te verwerven in de Russische operator Northwest GSM. Tussen 1995 en 1997 begon het bedrijf met activiteiten in Ierland, Oostenrijk, Montenegro, Bangladesh en Griekenland.
Het bedrijf werd in 1997 onderdeel van het consortium om mobiele netwerken te ontwikkelen in Duitsland en Oekraïne. In de twee jaar daarop lanceerde het twee satellieten, Thor II en Thor III om zijn operaties te ondersteunen. In 2000 verminderde de Noorse regering haar eigendom van het bedrijf tot 62,4%, en het bedrijf werd genoteerd aan de Oslo Stock Exchange. In hetzelfde jaar breidde het bedrijf zich uit naar Thailand en Denemarken.
In 2001 verliet het bedrijf Duitsland en Ierland. Het kwam Pakistan binnen en beëindigde zijn activiteiten in Griekenland in 2004. Telenor bereikte in 2006 een mijlpaal van 100 miljoen abonnees, het was dat jaar in Zweden en Servië begonnen.
In 2008 kocht Telenor een belang van 60% in Unitech Wireless (India) en betrad het de Indiase markt onder het merk Uninor. Het bedrijf ging in 2011 door de grens van 100 miljoen abonnees in Azië heen. Telenor's uitstapje naar internationale markten ging door toen het in 2013 Bulgarije binnenkwam. In 2014 ging het bedrijf Myanmar binnen en in hetzelfde jaar werd Telenor bank de eerste online bank die haar activiteiten in Servië startte. Het bedrijf verkocht zijn activiteiten in India in 2017 en verkocht het aan Bharti Airtel, een Indiase telecomoperator. In 2021 verliet het Myanmar na een militaire staatsgreep die resulteerde in een onzekere zakelijke omgeving in het land.
Wat is de strategie van Telenor?
De strategie en ambities van Telenor worden gedreven door drie cruciale pijlers: groei, modernisering en verantwoord ondernemen. Daarnaast streeft Telenor ernaar zijn kernactiviteiten te laten groeien en te moderniseren en tegelijkertijd zijn efficiëntie te verbeteren.
Als onderdeel van zijn strategie streeft het management van het bedrijf ernaar om tegen 2022 tot 2% groei van verkeer en abonnementen te realiseren. De nieuwe groeimogelijkheden die het bedrijf kan benutten, zijn onder meer 5G-gerelateerd onderzoek en ontwikkeling, technologische vooruitgang en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.
Dat het een verantwoordelijke zakelijke entiteit is vormt ook een van de belangrijkste pijlers van de strategie. Het bedrijf richt zich op het zijn van een maatschappelijk verantwoorde organisatie en lanceert ontwikkelingsprojecten of andere nuttige projecten voor de gebieden die dicht bij haar bedrijfsvoering liggen.
Telenor heeft twee strategische regionale hubs gecreëerd, Nordic en Asia hubs. De hubs worden beheerd door ervaren managers en richten zich op de groei in hun respectieve regio's en zorgen ervoor dat de bedrijven de leidende principes en prioriteiten volgen die centraal door het management zijn vastgesteld.
Hoe verdient Telenor geld?
Telenor behaalt inkomsten uit zijn activiteiten in negen landen, zoals Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Thailand, Maleisië, Bangladesh, Pakistan en Myanmar. Het bedrijf verdeelt zijn inkomstenbronnen in de volgende categorieën:
- Mobiele operatieve diensten: spraak- en niet-spraakverkeer, uitgaand, inkomend en nationaal roaming, serviceproviders en mobiele virtuele netwerkoperators.
- Mobiele operatieve apparatuur: Verkoop van handsets en andere consumentenapparatuur.
- Vaste operatieve diensten: tv- en datadiensten, aansluitkosten voor kabel, DSL en glasvezel.
- Vaste operatieve apparatuur: Verkoop van klantapparatuur.
- Prepaid en postpaid mobiele abonnementen: Vooruitbetalingen voor abonnementen en betalingen ontvangen na uitgifte van facturen aan klanten.
Hoe heeft Telenor de afgelopen jaren gepresteerd?
Het aandeel Telenor is stabiel gebleven gezien de huidige prijs van € 13,70 en de prijs van € 13,30 van vijf jaar geleden op 12 oktober 2016. In deze periode van 5 jaar (tussen oktober 2016 en oktober 2021) testte het aandeel de hoogtepunten van € 18,40 in 2017 en 2018 en dan nog twee keer in 2019.
Bron: Euronext.com
Waar kun je Telenor aandelen kopen?
Je moet een rekening openen bij een broker om Telenor aandelen te kunnen kopen. Effectenmakelaars bieden verschillende soorten rekeningen aan, zoals een geldrekening, een margerekening of een hefboomrekening en gespecialiseerde beleggingsrekeningen.
Kijk op de website van de broker om erachter te komen welke soorten accounts deze aanbiedt. De meeste brokers bieden drie versies van accounts: basis, geavanceerd en premium - elk verschillend geprijsd. Het basisaccount biedt minimale functies, terwijl geavanceerde en premium extra functies of services bieden, zoals de diensten van een deskundige handelaar om je te helpen bij de handel.
Telenor fundamentele analyse
De fundamentele analyse van een bedrijf bied je waardevolle inzichten in de reële waarde van aandelen, wat je kan helpen bepalen of het aandeel goedkoop of duur is tegen de huidige prijs. De meest voorkomende fundamentele statistieken die beleggers analyseren, zijn onder meer P/E-ratio, omzet, winst, winst per aandeel, dividendrendement en cashflow.
De inkomsten van Telenor
Inkomsten meet het totaal verdiende geld aan producten of diensten die een bedrijf gedurende een bepaalde periode heeft verkocht. Beleggers beleggen bij voorkeur in bedrijven met een geschiedenis van consistente omzetgroei, omdat dit een sterke vraag naar de producten of diensten van het bedrijf laat zien.
Inkomsten worden ook vaak verkoop of omzet genoemd en zijn meestal het eerste item op de winst- en verliesrekening die door het bedrijf wordt uitgegeven. Telenor rapporteerde in het tweede kwartaal van 2021 een omzet van € 2,7 miljard.
De winst per aandeel van Telenor
De winst per aandeel of WPA vertegenwoordigt de winst of het inkomen dat beschikbaar is voor elk uitstaand gewone aandeel. De statistiek wordt berekend door de nettowinst, eventueel verminderd met preferente aandeelhoudersdividenden, te delen door het gemiddelde aantal uitstaande gewone aandelen in een periode. Als een bedrijf bijvoorbeeld een nettowinst van $ 10 miljoen rapporteert terwijl het gemiddelde aantal uitstaande gewone aandelen tijdens de periode 1 miljoen was, zou de WPA 10 zijn. Dit betekent dat $ 10 winst beschikbaar is voor elk uitstaand aandeel.
Je vindt de WPA op de resultatenrekening van het bedrijf en die wordt vaak gepresenteerd in twee vormen: basis en verwaterd. De verwaterde WPA verschilt van de basis in de berekening van het gemiddeld aantal uitstaande gewone aandelen door converteerbare effecten zoals preferente aandelen en obligaties op te nemen in de uitstaande aandelen, waardoor de maatstaf verwatert.
Aandelen met een hoge winstgroei per aandeel duiden op een hoge winstgroei en kunnen een goede beleggingsoptie zijn. Telenor rapporteerde in het tweede kwartaal van 2021 een winst per aandeel van € 0,15.
De price to earnings van Telenor
De koers-winstverhouding of P/E-ratio berekent de prijsveelvouden waartegen een aandeel wordt verhandeld in verhouding tot de WPA. De statistiek wordt berekend door de prijs van het aandeel te delen door de winst per aandeel. Als een aandeel bijvoorbeeld wordt verhandeld tegen $ 50 per aandeel en de WPA is $ 5, dan is de P/E-ratio 10. Dit betekent dat het aandeel wordt verhandeld tegen 10 keer zijn WPA.
De P/E-ratio wordt meestal berekend op basis van 12 maanden, wat betekent dat de WPA van de voorgaande 12 maanden wordt gebruikt om deze te berekenen. De K/W-ratio van de laatste twaalf maanden van Telenor was op 11 oktober 2021 18,41.
Dividendrendement van Telenor
De contante uitkeringen door een bedrijf van zijn winst aan zijn aandeelhouders worden dividenden genoemd. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om dividenden vast te stellen in overeenstemming met het dividendbeleid van de vennootschap en rekening houdend met de bedrijfstoestand. Beleggers die de aandelen vóór de ex-dividenddatum aanhouden, komen in aanmerking voor dividenden die door het bedrijf worden gedeclareerd.
Het dividendrendement vertegenwoordigt de jaarlijkse dividenden per aandeel die een bedrijf uitkeert, uitgedrukt als een percentage van de beurskoers van het aandeel. Het wordt berekend door de jaarlijkse dividenden te delen door de huidige prijs van het aandeel en het resultaat te vermenigvuldigen met 100 om het als een percentage uit te drukken.
Het dividendrendement van 12 maanden van Telenor op 11 oktober 2021 was 6,48% met een uitbetalingsratio van 73%.
De kasstroom van Telenor
De vrije kasstroom van een bedrijf wordt berekend door de kapitaaluitgaven af te trekken van de bedrijfskasstromen. Positieve en hoge vrije kasstromen zijn een bemoedigend teken en betekenen dat een bedrijf voldoende geld uit zijn bedrijfsactiviteiten genereert om zijn kapitaaluitgaven, dividenden en rentebetalingen te financieren.
Je kunt het bedrag aan geldmiddelen en kasequivalenten van het bedrijf bekijken op het kasstroomoverzicht, dat aangeeft hoeveel geld het bedrijf aanhoudt op het moment dat het overzicht wordt opgesteld. Het bedrijf had aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 een totale vrije kasstroom van € 210 miljoen.
Waarom Telenor aandelen kopen?
Telenor aandelen kunnen een geschikt investeringsvooruitzicht zijn vanwege de winstgevende activiteiten en omvangrijke activiteiten in de Scandinavische en Aziatische regio's. Hier zijn enkele van de redenen waarom je zou moeten overwegen om in Telenor aandelen te beleggen.
- Het bedrijf genereerde een gezonde omzetgroei van 2% in abonnementen en verkeer (S&T) en voegde in het tweede kwartaal van 2021 2 miljoen nieuwe abonnees toe aan zijn klantenbestand.
- Het bedrijf heeft een sterke financiële positie aangezien het in het tweede kwartaal van 2021 vrije kasstromen had ter waarde van € 210 miljoen.
- Telenor Group keert al vele jaren consistente dividenden uit, wat het een behoorlijk aandeel maakt voor dividendbeleggers.
Tip van een expert voor het kopen van Telenor aandelen
“ Het aandeel Telenor was in 2021 vrijwel op het niveau van oktober 2016, wat je de indruk kan geven dat het aandeel niet geschikt is voor langetermijninvesteringen. Het aandeel heeft echter elk jaar redelijke dividenden uitgekeerd aan zijn aandeelhouders, wat de aandeelhouders voldoende zou moeten compenseren. Je kunt je rendement verhogen door de aandelen in dips te kopen om je rendement uit meerwaarden te verhogen en ook dividenden te laten uitkeren door het bedrijf. Als je kortetermijnposities in het aandeel wilt openen, moet je de prijsactie bestuderen en kun je ook overwegen om het op bedrijf of branchespecifieke katalysatoren te verhandelen. ”
5 dingen die je moet overwegen voordat je Telenor aandelen koopt
Er zijn enkele beproefde tips die je kunnen helpen de veelvoorkomende investeringsvalkuilen te vermijden en die je in staat stellen een hoger rendement op je investering te behalen. Je kunt overwegen de volgende tips te gebruiken voordat je Telenor aandelen koopt.
1. Begrijp het bedrijf
Het bedrijf begrijpen betekent dat je je bewust wordt van de bedrijfsactiviteiten, concurrerende omgeving, financiën, risico's, sterke punten van het bedrijf en branchespecifieke factoren. Wanneer je kennis maakt met de belangrijke details van het bedrijf, kun je betere investeringsbeslissingen nemen.
2. Begrijp de basisprincipes van beleggen
Het begrijpen van de basisprincipes van beleggen is essentieel voor je beleggingsstrategie, omdat je hiermee rendement kunt genereren terwijl je het risico laag houdt. Een van de fundamentele principes van beleggen is het creëren van een portefeuille met aandelen uit verschillende sectoren, waarmee je je portefeuille kunt diversifiëren en je risico kunt spreiden over veel verschillende aandelen. Als je op korte termijn wilt handelen, kun je basisstrategieën voor risicobeheer gebruiken, zoals het instellen van stop loss orders in je transacties, waardoor je neerwaartse risico wordt beperkt.
3. Kies zorgvuldig je broker
Het kiezen van een geschikte broker voor je investering is essentieel voor je succes als handelaar of belegger. Brokers proberen zich te onderscheiden door verschillende functies te bieden aan handelaren en beleggers. Onder het ontelbare aantal brokers dat op de markt beschikbaar is, kan het voor jou moeilijk zijn om de beste te selecteren. Hier zijn enkele van de dingen die je broker zou moeten bieden:
- Geregistreerd zijn bij een lokale toezichthouder.
- Toegang geven tot een geavanceerd handelsplatform dat werkt op alle besturingssystemen en apparaten, inclusief smartphones.
- Hebben van lage handelskosten, commissies en spreads, die je handelskosten verlagen.
- Toegang geven tot de handel in een vele verschillende financiële effecten.
- Gemakkelijke en populaire stortings- en opnamemethoden hebben.
4. Bepaal hoeveel je wilt investeren
Experts raden af om al je geld in één aandeel te beleggen, omdat je hierdoor aan een hoog risico wordt blootgesteld. Als je een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid vindt, moet je slechts een deel van je geld beleggen om je afhankelijkheid van het risico en het rendement van dat ene aandeel te verminderen. Als je een daytrader of kortetermijnhandelaar bent, dien je alleen die transacties uit te voeren met een risico-opbrengstverhouding van in ieder geval twee. Ervaren handelaren riskeren slechts maximaal 1 tot 2% van hun account per transactie, wat ervoor zorgt dat ze nooit enorme verliezen lijden.
5. Bepaal een doel voor je investering
Je moet een beleggingsdoel opstellen, waarmee je een op maat gemaakte strategie kunt creëren om dit te bereiken. Als je bijvoorbeeld in de twintig bent en tot je zestigste wilt sparen voor je pensioen, kun je een strategie bedenken om elke maand wat geld van je salaris te sparen en dit op een pensioenrekening te zetten die wordt beheerd door een fondsbeheerder. Op basis van je doel om te sparen voor je pensioen en rekening houdend met je huidige leeftijd, kan je pensioenfondsbeheerder besluiten een agressieve beleggingsstrategie te volgen door een groter deel van je kapitaal aan aandelen toe te wijzen om een hoog rendement te behalen, aangezien je het je kunt veroorloven om risico's te nemen in een vroeg stadium van je carrière. Je moet dus een redelijk doel kiezen dat relatief gemakkelijk kan worden bereikt zonder risicovolle beleggingsstrategieën te gebruiken om een hoger rendement te behalen.
De bottom line bij het kopen van Telenor aandelen
Telenor Group is qua marktkapitalisatie een van de grootste bedrijven in Noorwegen. Het bedrijf heeft een sterke handelspositie door zijn technologische capaciteiten en superieure dienstverlening aan zijn klanten. Het bedrijf heeft regelmatig geweldige financiële resultaten behaald, wat een bewijs is van zijn robuuste bedrijfsmodel en strategie. Het bedrijf ligt op schema om zijn doelstellingen voor 2021-22 voor groei in organische abonnementen en operatieve inkomsten, EBITDA en Capex-to-sales ratio te behalen.
Als je Telenor aandelen wilt kopen, moet je een rekening openen bij een effectenmakelaar. Je kunt je rekening online openen door een formulier in te vullen en een legitimatiebewijs, zoals een adresbewijs en identiteitskaart, te uploaden. Na de succesvolle verificatie van je documenten, zal de broker je account openen en die kun je dan financieren met behulp van een van de populaire stortingsmethoden.
Als je meer interessante aandelen wilt ontdekken, kun je verder op onze website kijken naar de diepgaande beoordelingen van honderden internationale aandelen, waarmee je gunstige rendementen kunt behalen.
Alternatieve aandelen
Veel gestelde vragen
-
De aandelen van Telenor kunnen bewegen als reactie op verschillende factoren, waaronder onder meer de toetreding van Telenor tot een nieuwe markt, uitbreiding van het netwerk of technologische capaciteit of toetreding van een concurrent tot de markt.
-
Telenor is blootgesteld aan een aantal risico's, waaronder geopolitieke en regelgevende risico's als gevolg van zijn overzeese activiteiten, valutarisico's, spectrumlicentierisico's en macro-economische risico's.
-
Telenor aandelen bieden aandeelhouders regelmatige jaarlijkse dividenden en een kans om meerwaarden te behalen. De sleutel is om de aandelen op dips te kopen om je instappunt te verlagen om goede rendementen te behalen.
-
Je kunt Telenor aandelen voor de korte termijn verhandelen door jezelf op de hoogte te houden van kortetermijntriggers die de prijs kunnen beïnvloeden. Als er geen triggers zijn, kun je de prijsgrafiek analyseren en technische indicatoren gebruiken om Telenor aandelen te verhandelen.
-
De uitbetalingsratio van 73% door Telenor suggereert dat het bedrijf 73% van zijn winst als dividend uitkeerde tijdens de periode.
-
Om te bepalen of de aandelen het waard zijn om te kopen tegen de huidige marktprijs, moet je verschillende fundamentele statistieken analyseren, waaronder de hierboven genoemde, en deze vergelijken met zijn collega's en concurrenten in de branche.