Home » Aandelen » Philips kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Philips (PHIA) aandelen te kopen in België 2024

philips logo
philips (RYLPF)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Ana Frincu Bijgewerkt: 21 March 2023

Koninklijke Philips NV (Royal Philips), vaak afgekort tot Philips, is een in Nederland gevestigde multinational die oplossingen voor gezondheidstechnologie aanbiedt in heel Europa en in de rest van de wereld. Voorheen was het een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld, maar Philips richt zich nu meer op de gezondheidstechnologie.

Hoewel het werd opgericht in Eindhoven, werd het hoofdkantoor in 1997 naar Amsterdam verplaatst. Het bedrijf is voornamelijk genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam, maar wordt ook verhandeld op de New York Stock Exchange. Philips is lid van de Euro Stoxx 50 Index, een aandelenindex van de 50 grootste bedrijven in Europa.

Deze handleiding vertelt je hoe je Philips aandelen kunt kopen en waarom je dat misschien zou willen, rekening houdend met verschillende fundamentele factoren.

Hoe Je RYLPF Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

  1. 1
    Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
  2. 2
    Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
  3. 3
    Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
  4. 4
    Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
  5. 5
    Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Philips-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

  • Trade functies kopiëren
  • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
  • Handelen is commissievrij

Cons

  • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

  • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
  • MetaTrader-integratie
  • Commissievrij handelen

Cons

  • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

  • Zeer goede platformkeuze
  • Demo accounts

Cons

  • Hoge spreiding
  • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Philips

Laten we nu eens uitgebreid kijken naar Philips door zijn geschiedenis en bedrijfsstrategie te onderzoeken, hoe het geld verdient en hoe het aandeel de afgelopen jaren heeft gepresteerd.

De geschiedenis van Philips

De Koninklijke Philips Maatschappij werd in 1891 opgericht door Gerard Philips en zijn vader, Frederik Philips, die toen bankier was. Het bedrijf begon in 1892 met de productie van kooldraadlampen en andere elektrotechnische producten, maar breidde later uit naar consumentenelektronica. Het begon in het begin van de 20e eeuw met de productie van elektronica. Het eerste korte golf radiostation, PCJJ (later PCJ), ging op 11 maart 1927 in de lucht.

In 1939 begon het bedrijf met het maken van elektrische scheerapparaten onder het merk Philishave, en na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het de Compact Cassette en ontwikkelde het samen met Sony de Compact Disc. Het kreeg zijn koninklijke eretitel in 1998. In 2013 begon het bedrijf de focus te veranderen van consumentenelektronica naar gezondheidszorgtechnologie en liet het de "Electronics" in zijn naam vallen. Het werd toen Royal Philips NV. De verlichtingsdivisie werd in 2016 afgesplitst als een afzonderlijk bedrijf, Signify NV.

Philips nam in 2015 Volcano Corporation over om zijn positie op het gebied van niet-invasieve chirurgie en beeldvorming te versterken, en in 2017 kondigde het aan dat het Spectranetics Corp, een in de VS gevestigde fabrikant van apparaten voor de behandeling van hartziekten, zou overnemen.

Wat is de strategie van Philips?

Philips begon met het maken van gloeilampen en diversifieerde later naar consumentenelektronica. De afgelopen jaren is het zich echter gaan richten op gezondheidstechnologie. Het heeft tot doel de gezondheid in alle aspecten te verbeteren, van preventie en gezond leven tot diagnose en behandeling, evenals thuiszorg. Met meer dan 110 productiefaciliteiten verspreid over 100 landen en een sterke onderzoek en ontwikkeling afdeling, maakt Philips gebruik van geavanceerde technologie met diepgaande consumenteninzichten om oplossingen te leveren voor thuiszorg en consumentengezondheid.

De strategie van het bedrijf is om voorop te lopen met innovatieve oplossingen die systemen, slimme apparaten, informatica en diensten combineren, terwijl big data en handelspartners worden gebruikt om de juiste producten aan een brede doelmarkt te leveren.

Hoe verdient Philips geld?

Het bedrijf verdient geld met de verkoop van zijn producten en diensten. Philips deelt zijn producten in drie segmenten in: Diagnosis & Treatment, voorheen bekend als Philips Medical Systems en gericht op diagnostische beeldvorming en beeldgeleide therapie; Connected Care, dat zich richt op patiëntbewakingssystemen, slaap- en ademhalingszorg, en spoedeisende zorg en reanimatie (ECR)-oplossingen; en Personal Health (voorheen Philips Consumer Electronics en Philips Domestic Appliances and Personal Care), waaronder mondverzorgingsproducten, verzorgingsproducten voor moeder en kind, persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke apparaten.

Hoe heeft Philips de afgelopen jaren gepresteerd?

In de afgelopen twee decennia heeft het aandeel gemengde prestaties geleverd. Het daalde van het hoogste punt ooit van € 57,14 in september 2000 tot onder de € 15 in 2002. Het herstelde zich geleidelijk in de volgende jaren en bereikte in juli 2007 een hoogtepunt van € 32,61, voordat de grote recessie van 2008 het tot minder dan € 12 liet dalen.

Het aandeel schommelde een aantal jaren op en neer voordat het vanaf 2016 een aanhoudende stijging begon te maken en in april 2021 een hoogte van € 50,86 bereikte. Sindsdien bevindt het aandeel zich in een sterke terugval. Op 7 oktober 2021 wordt het aandeel verhandeld rond € 37,33, wat ongeveer 26,6% onder het hoogste punt van april 2021 is.

Bron: Yahoo! Finance

Philips fundamentele analyse

Anders dan bij technische analyse, waar handelaren de historische prijsactie bestuderen om patronen te vinden die toekomstige prijsbewegingen kunnen voorspellen, ligt bij de fundamentele analyse de focus op de activiteiten van het bedrijf en hoe het geld verdient. Het idee is om de intrinsieke waarde van het aandeel te kennen.

In deze handleiding zullen we enkele factoren uitleggen waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van een fundamentele analyse van een aandeel, zoals de price to earnings, de omzet, de winst per aandeel, het dividendrendement en de cashflow.

De inkomsten van Philips

De omzet van een bedrijf is de hoeveelheid geld die het genereert uit de verkoop van zijn producten of diensten. Het is de eerste post die in de resultaatrekening wordt geregistreerd, daarom wordt het ook wel de bovenste regel genoemd. Een hogere omzet in vergelijking met het voorgaande kwartaal of een vergelijkbare periode in het voorgaande jaar spreekt beleggers aan en kan het aandeel beter laten presteren.

De omzet van Philips voor het fiscale jaar 2020, dat eindigde op 30 december 2020, bedroeg € 19,54 miljard - een groei van ongeveer 0,3% ten opzichte van de € 19,48 miljard in 2019.

Bron: Yahoo! Finance

De winst per aandeel van Philips

De inkomsten van een bedrijf verwijzen naar de winst die het maakt in een boekhoudperiode nadat alle kosten van het zakendoen van de inkomsten zijn afgetrokken. Het wordt onderaan de winst-en-verliesrekening geplaatst, daarom wordt het meestal de 'onderste regel van het bedrijf' genoemd.

Wat jij als belegger interessanter vindt, is de winst per aandeel (WPA), die verwijst naar het bedrag dat het bedrijf verdiende voor elk uitstaand gewone aandeel. Je kunt de winst per aandeel van Philips berekenen door de nettowinst (minus de aan preferente aandeelhouders uitgekeerde dividenden) te delen door het aantal uitstaande gewone aandelen. Je kunt de statistiek echter ook vinden op de website van je broker of van een grote financiële website. Voor het boekjaar 2020 bedroeg de winst per aandeel van Philips € 1,31.

De price to earnings van Philips

De price to earnings (P/E) vergelijkt de aandelenkoers van een bedrijf met de winst per aandeel. Hoewel je het kunt berekenen door de huidige aandelenkoers te delen door de WPA, kun je het gemakkelijk zien op de website van je broker of op een financiële website.

De aandelenkoers van Philips van € 37,33 en de winst per aandeel van € 1,31, maakt een P/E-ratio van ongeveer 28,50. Dit houdt in dat beleggers op 7 oktober 2021 bereid zijn € 28,50 te betalen voor elke euro die het bedrijf per jaar aan winst verdient.

Een aandeel met een zeer hoge P/E-ratio wordt meestal als overgewaardeerd beschouwd, maar er is geen grenswaarde om te bepalen wat hoog of laag is. Beleggers vergelijken vaak met die van vergelijkbare aandelen om een idee te hebben. Ze kunnen zelfs doorgaan met het kopen van een aandeel met een hoge P/E-ratio als ze in de toekomst hogere winsten verwachten. Dit is de reden waarom de PEG-ratio, die een rol speelt bij de winstgroei, een betere maatstaf zou kunnen zijn.

Het dividendrendement van Philips

Dividenden zijn contante betalingen die een bedrijf aan zijn aandeelhouders aanbiedt om in het bedrijf te investeren. Ze worden meestal driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks betaald. Niet alle bedrijven keren dividend uit; sommigen behouden hun inkomsten. Philips keert jaarlijks dividend uit; over het boekjaar 2020 keerde het een dividend uit van 0,85 € per aandeel. Wanneer een dividend wordt vastgesteld, stijgt de aandelenkoers van het bedrijf tot na de ex-dividenddatum en vervolgens daalt die weer.

Het dividendrendement vergelijkt de totale jaarlijkse dividenden van een bedrijf met de aandelenkoers. Een bedrijf dat bijvoorbeeld een jaarlijks dividend uitkeert van € 0,85 per aandeel bij een aandelenkoers van € 37,33, zou een dividendrendement hebben van 2,28%. Je vindt ook deze statistiek naast andere financiële ratio's zien op de website van je broker of op een van de grote financiële websites.

De kasstroom van Philips

Het kasstroomoverzicht van een bedrijf wordt weergegeven in het kasstroomoverzicht, dat een van de drie financiële overzichten is die je zult zien in het financiële gedeelte van de bedrijfsinformatie op de website van een broker of op een van de belangrijkste financiële websites. Het is een verslag van hoe het bedrijf geld genereert en uitgeeft.

Richt je bij het bestuderen van het kasstroomoverzicht op de vrije kasstroom, die de hoeveelheid geldmiddelen of kasequivalenten vertegenwoordigt die het bedrijf over heeft na het betalen van grote uitgaven die nodig zijn voor het runnen van het bedrijf, zoals gebouwen, apparatuur en andere rekeningen. Het is het vrije geld dat het bedrijf heeft om dividenden uit te betalen, zijn expansie te financieren of schulden af te betalen.

In het onderstaande kasstroomoverzicht van Philips kun je zien dat het bedrijf eind 2020 ruim € 1,8 miljard aan vrije contanten had.

Bron: Yahoo! Finance

Waarom Philips aandelen kopen?

Philips verkeert in een goede financiële gezondheid, aangezien de fundamenten solide zijn en het aanzienlijke groeivooruitzichten heeft. Zoals je wellicht weet, is contant geld de levensader van elk bedrijf, en het kasstroomoverzicht van Philips laat zien dat ze daar genoeg van hebben. Met dat geld kan het bedrijf zijn nieuwe projecten en groeiplannen nastreven, en het heeft door de jaren heen bewezen dat het zijn bedrijf gemakkelijk kan aanpassen aan de veranderende eisen van de consument.

Hier zijn drie redenen waarom je Philips aandelen zou willen kopen:

  1. Het bedrijf wordt goed beheerd, zoals blijkt uit de solide fundamenten

  2. Het heeft genoeg vrij geld om dingen mee te doen

  3. Het betaalt regelmatig dividend uit

Tip van de expert voor het kopen van Philips aandelen

Philips is een groeiaandeel met goede vooruitzichten, maar op 7 oktober 2021 bevindt het aandeel zich in een flinke daling (ruim 26% onder het meest recente hoogtepunt). Het aandeel zou dus zowel groei- als waardebeleggers aantrekken en kan op elk moment weer omkeren. Het gebruik van een limietorder is misschien niet het beste idee, omdat de transactie mogelijk niet wordt geactiveerd. Misschien wil je wachten en via een marktorder instappen als het aandeel weer de goede kant op beweegt.
- Ana Frincu
Koop vandaag nog Philips aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Philips aandelen koopt

Je moet deze vijf dingen overwegen voordat je in aandelen belegt.

1. Begrijp het bedrijf

Natuurlijk is het zinvol om te investeren in een bedrijf dat je kent; Peter Lynch en Warren Buffett zeggen zelfs dat je moet investeren in bedrijven waarvan je de producten gebruikt. Je moet echter wel verder gaan en de fundamenten van het bedrijf bestuderen om er zeker van te zijn dat het in een goede financiële toestand verkeert. Dat je elektronica van Philips gebruikt, betekent niet dat het bedrijfsmodel van het bedrijf winstgevend is. Je moet het bedrijf dus bestuderen om erachter te komen hoe het geld verdient, of het daadwerkelijk winst maakt en hoe het het geld uitgeeft.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Het is belangrijk om eerst de basisprincipes van beleggen te leren kennen voordat je je geld op de markt brengt. Het maakt het gemakkelijk om de broker en financiële analisten te begrijpen en vermindert ook je kansen op het maken van een fout en het verliezen van je geld. Probeer meer te weten te komen over risicobeheer, geldbeheer en diversificatie, net als hoe je de markt kunt analyseren en orders kunt uitvoeren.

3. Kies zorgvuldig je broker

Hoewel het van groot belang is om een broker te kiezen die lage commissiekosten in rekening brengt, intuïtieve handelsplatforms en apps biedt, handige tools biedt, verschillende ordertypes ondersteunt, meerdere betalingsmethoden toestaat en snelle klantenondersteuning biedt, moet je er vooral op letten dat je broker een licentie heeft van de toezichthouder voor financiële diensten in jouw land van verblijf. Dit zorgt voor de veiligheid van je geld, aangezien je dan in aanmerking komt voor een financiële compensatieregeling in jouw land als de broker insolvent wordt.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Zorg ervoor dat je niet meer investeert dan je je kunt veroorloven te verliezen. Investeer als beginner nooit met geleend geld, hoe goed je ook denkt dat een aandeel zal presteren - hefboomwerking werkt twee kanten op; je kunt er alles mee verliezen.

Je moet het bedrag kennen dat je wilt beleggen en het percentage van je kapitaal dat je aan één aandeel wilt toewijzen. Bepaal ook hoe je het geld wilt investeren - koop alles in één keer of schaal in met tussenpozen. Hoewel je een groot bedrag in één keer kunt beleggen, kan het de voorkeur hebben om Dollar Cost Averaging toe te passen en je positie tijdelijk te vergroten om de marktvolatiliteit in je voordeel te gebruiken.

5. Bepaal een doel voor je investering

Ken je je beleggingsdoel? Als je weet waarom je belegt, kun je bepalen hoe lang je je belegging wilt vasthouden. Je beleggingsdoel kan zijn om je pensioenfonds op te bouwen of om geld in te zamelen voor de studie van je kinderen. Wat de reden ook is, zorg ervoor dat je weet wanneer je moet verkopen. Je kunt op een bepaald tijdstip in de toekomst verkopen, wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt, of wanneer de fundamenten van het bedrijf er niet langer goed uitzien. Je kunt zelfs besluiten de aandelen voor onbepaalde tijd aan te houden en te verkopen wanneer jij geld nodig hebt.

De bottom line bij het kopen van Philips aandelen

Philips is een in Nederland gevestigd multinationaal conglomeraat dat oplossingen voor gezondheidstechnologie en consumentenelektronica aanbiedt in heel Europa en in de rest van de wereld. Misschien wil je in dit goed geleide bedrijf investeren om te profiteren van zijn groeivooruitzichten, en je kunt dat doen via een broker met toegang tot Euronext Amsterdam of de NYSE.

Als je nu meteen in Philips aandelen wilt beleggen, hoef je je alleen maar aan te melden voor een effectenrekening van een effectenmakelaar en deze te financieren. Selecteer vervolgens Philips in de lijst met aandelen op het platform van de broker en plaats een bestelling om de aandelen te kopen.

Nog niet klaar om te investeren? Geen probleem, blijf jezelf bijscholen door onze andere handleidingen te lezen totdat je klaar bent om te investeren. Je kunt ook "papierhandel" gebruiken met een demo-account van je effectenmakelaar om te leren hoe de markt werkt.

Alternatieve aandelen

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Veel gestelde vragen

  1. Een goed geleid bedrijf is een bedrijf waarvan het managementteam is gericht op het creëren van meer waarde voor aandeelhouders. Het doel van elk management is om het vermogen van de aandeelhouders te maximaliseren, en ze bereiken dit door de inkomsten van het bedrijf te laten groeien, dividenden uit te keren en ingehouden winsten te gebruiken voor productieve ondernemingen (geen geld verspillen aan zakenvliegtuigen en te veel bonussen voor leidinggevenden).

  2. Ingehouden winsten zijn het deel van de winst van een bedrijf dat niet als dividend aan de aandeelhouders wordt uitbetaald, maar in plaats daarvan door het bedrijf wordt ingehouden. Bedrijven gebruiken hun ingehouden winsten om projecten te financieren die groei kunnen stimuleren en hun inkomen kunnen verbeteren.

  3. Papierhandel helpt je vertrouwd te raken met het handelsplatform van je broker. Je leert hoe je orders plaatst en je leert risicobeheer technieken. Het bied je ook de mogelijkheid om te zien hoe je analyse in de markt uitpakt; zodat je je strategie kunt bevestigen of weet of je deze een beetje moet aanpassen. Het staat je echter niet toe om de psychologie van het handelen te ervaren.

  4. Wanneer je aan papierhandel doet, handel je met virtueel geld. Je geld loopt dan geen risico, dus je emoties voor het winnen of verliezen worden niet geactiveerd. Zonder die emoties te voelen, kun je niet leren hoe je ermee om moet gaan. Om je handelspsychologie te ontwikkelen, moet je met echt geld handelen. Maar het is beter om met een klein bedrag te beginnen en je inleg geleidelijk te vergroten.

  5. Geldbeheer is een techniek die je gebruikt om te bepalen hoeveel je in elke transactie inlegt, zodat je niet het grootste deel van je handelskapitaal in één transactie vastzet en per ongeluk verliest. Het idee is dat je bij elke transactie slechts een klein deel (bijvoorbeeld 2%) van je handelskapitaal riskeert, zodat je, als je het verliest, nog steeds genoeg geld hebt om mee te handelen.

  6. Als gewone aandeelhouder van een bedrijf heb je enkele rechten. Je hebt het recht om eigendom over te dragen door de aandelen op de beurs te verhandelen, en je hebt ook recht op dividenden. Voor de meeste aandelen heb je ook stemrecht, maar sommige bedrijven zoals Berkshire Hathaway hebben verschillende soorten aandelen, waarbij aandelen van klasse B veel minder stemrecht hebben.