Home » Aandelen » Orange kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Orange (ORAN) aandelen te kopen in België 2024

Orange logo
Orange (ORAN)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Emmanuel Ekwomadu Bijgewerkt: 21 March 2023

Orange SA, voorheen France Télécom SA, is een Franse multinationale telecommunicatieonderneming die meer dan 266 miljoen klanten bedient in Frankrijk, andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en het is de derde grootste telecomoperator in Europa na Vodafone en Telefónica. Het bedrijf levert vaste en mobiele telecommunicatie, datatransmissie en internet- en internetprotocol-televisie (IPTV).

Orange aandelen worden verhandeld op de Euronext Paris Stock Exchange en maken deel uit van de CAC 40 Index. Deze handleiding vertelt je hoe je met vertrouwen Orange aandelen kunt kopen en gaat in op de redenen om dit te doen, rekening houdend met verschillende fundamentele factoren.

Hoe Je ORAN Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

  1. 1
    Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
  2. 2
    Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
  3. 3
    Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
  4. 4
    Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
  5. 5
    Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Orange-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

  • Trade functies kopiëren
  • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
  • Handelen is commissievrij

Cons

  • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

  • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
  • MetaTrader-integratie
  • Commissievrij handelen

Cons

  • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

  • Zeer goede platformkeuze
  • Demo accounts

Cons

  • Hoge spreiding
  • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Orange

Laten we Orange SA eens nader leren kennen door de geschiedenis en de bedrijfsstrategie te bekijken, hoe het geld verdient en hoe het de afgelopen jaren heeft gepresteerd.

De geschiedenis van Orange

De geschiedenis van Orange SA gaat terug tot 1991 toen Hutchison Telecom, een Britse dochteronderneming van het in Hong Kong gevestigde conglomeraat Hutchison Whampoa, een meerderheidsbelang in Microtel Communications Ltd kocht en de naam Microtel veranderde in Orange Personal Communications Services Ltd.

In oktober 1999 verkocht Hutchison Telecom Orange voor 33 miljard dollar aan het Duitse conglomeraat Mannesmann AG. In februari 2000 nam Vodafone Mannesmann voor 183 miljard dollar over. Vodafone moest echter Orange afstoten omdat de EU-regelgeving het niet toestond om twee mobiele licenties te hebben.

Dus in augustus 2000 kocht France Télécom Orange plc van Vodafone voor een geschatte prijs van 39,7 miljard euro en fuseerde het Orange met zijn andere mobiele diensten. Daarna werd de nieuwe groep omgedoopt tot Orange SA. In maart 2001 werd Orange SA genoteerd op de Euronext Paris Stock Exchange, met een secundaire notering op de London Stock Exchange en New York Stock Exchange. In mei 2001 werd Orange SA een onderdeel van de CAC 40 Index, die de top 40 van Franse bedrijven vertegenwoordigt volgens marktkapitalisatie.

Wat is de strategie van Orange?

Orange SA levert vaste telefonie en mobiele telecommunicatie, datatransmissie en andere diensten met toegevoegde waarde aan particulieren, bedrijven en andere telecommunicatie-exploitanten over de hele wereld. Het verkoopt ook mobiele telefoons, breedbandapparatuur en andere aan internet verbonden apparaten en accessoires 

Het strategische plan van het bedrijf omvat het ontwikkelen van zijn netwerkoperatormodel om 5G-mogelijkheden op te nemen, versnellen in groeigebieden, gegevens en AI (kunstmatige intelligentie) prioriteit geven en samen met de werknemers een toekomstgericht bedrijf creëren.

Het is van plan het groeipotentieel in de regio's Afrika en het Midden-Oosten aan te boren voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Orange gelooft dat zijn kracht ligt in het samenvoegen van bedrijfsprestaties met duurzame aanpak met klanten, medewerkers, stakeholders, partners en de samenleving in het algemeen.

Hoe verdient Orange geld?

Orange SA verdient geld met de verkoop van zijn diensten, die het aanbiedt in de volgende segmenten: IT-diensten en software, telecomdiensten, digitale content-tv- en videodiensten en internetdiensten. Het bedrijf verdient ook geld aan de verkoop van netwerkapparatuur, mobiele telefoons en andere slimme apparaten, intermediaire goederen die automatisch deel uitmaken van de toegevoegde waarde.

Wat geografische segmenten betreft, deelt het bedrijf zijn diensten in vijf regio's in: Noord-Amerika, Azië-Pacific, Europa, Latijns-Amerika en Afrika en het Midden-Oosten.

Hoe heeft Orange de afgelopen jaren gepresteerd?

De aandelen van Orange SA dalen al sinds 2001, ondanks pogingen om in 2003 en daarna in 2007-2008 wat te herstellen. Vanaf het hoogste punt ooit van $ 209,94, daalde het aandeel tot $ 9 voordat het zich herstelde naar de regio van $ 17- $ 18. Sinds 2014 handelde het zijwaarts rond de $ 14- $ 18 voordat de pandemie van het coronavirus in 2020 het aandeel richting de $ 10 - $ 12 dwong.

Bron: Yahoo! Finance

Orange fundamentele analyse

De fundamentele analyse is een methode om een aandeel te evalueren door de activiteiten van het bedrijf te bestuderen en zo de financiële gezondheid en intrinsieke waarde ervan te leren kennen. Sommige van de factoren die beleggers in overweging nemen bij het evalueren van een aandeel met behulp van fundamentele analyse, zijn niet meetbaar. In deze handleiding concentreren we ons echter op meetbare financiële statistieken, zoals de omzet van het bedrijf, de winst per aandeel, de P/E-ratio, het dividendrendement en de cashflow.

De omzet van Orange

De omzet van een bedrijf is de hoeveelheid geld die het verdient met de verkoop van zijn producten of diensten. Het wordt bovenaan de resultatenrekening van het bedrijf weergegeven in het kwartaal- of jaarrapport of op de website van je broker, daarom wordt het ook wel de bovenste regel genoemd.

Wanneer er sprake is van omzetgroei op jaarbasis of per kwartaal, zal het aandeel waarschijnlijk beter presteren dan wanneer er sprake is van een omzetdaling. In het fiscale jaar 2020 rapporteerde Orange SA een omzet van € 42,27 miljard, wat een omzetstijging van 0,8% betekent in vergelijking met de waarde van 2019.

De winst per aandeel van Orange

De nettowinst van een bedrijf vertegenwoordigt de winst na aftrek van alle bedrijfskosten, belastingen en andere lasten. Maar jij zal slechts enkele aandelen in het bedrijf bezitten, daarom is voor jou de winst per aandeel (WPA) interessanter. Die wordt berekend door de totale inkomsten van het bedrijf (minus de dividenden die aan preferente aandeelhouders worden betaald) te delen door het aantal uitstaande gewone aandelen.

Je hoeft de WPA echter niet zelf te berekenen, want je kunt deze zien op de website van je effectenmakelaar of op een van de grote financiële websites. De jaarlijkse WPA van Orange NV voor het boekjaar 2020 bedroeg € 1,72.

De price to earnings van Orange

De P/E-ratio (price to earnings) van een bedrijf is een maatstaf die de koers van het aandeel vergelijkt met de winst per aandeel. Het wordt berekend door de huidige koers van het aandeel te delen door de jaarlijkse WPA. Ook deze waarde vind je echter op de website van je broker of op een grote financiële website. De P/E-ratio (TTM) van Orange SA is 30,228, wat betekent dat beleggers bereid zijn $ 30,28 te betalen voor elke $ 1,00 die het bedrijf per aandeel verdient.

Hoewel een hoge P/E-ratio over het algemeen aangeeft dat het aandeel overgewaardeerd is, is er geen grenswaarde voor de P/E-ratio. Beleggers proberen het daarom te vergelijken met die van aandelen in eenzelfde sector om een idee te krijgen van wat hoog is of niet. Maar het is beter om ook de PEG-ratio te controleren, aangezien deze een rol speelt bij de winstgroei.

Het dividendrendement van Orange

Bedrijven betalen dividenden aan hun aandeelhouders als een manier om de winst voor die boekhoudperiode uit te keren aan de eigenaren van het bedrijf. Ze doen deze betalingen meestal driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks. Orange SA keerde over het boekjaar 2020 een dividend uit van € 0,90. De aandelenkoers stijgt meestal wanneer dividenden worden gedeclareerd, maar begint dan te dalen vanaf de ex-dividenddatum.

Het dividendrendement laat zien hoe het totale jaarlijkse dividend zich verhoudt tot de aandelenkoers, en beleggers gebruiken het om het rendement te meten dat ze behalen door in de aandelen te beleggen. Zo bedroeg het jaarlijkse dividend van Orange voor het boekjaar 2020 € 0,90 per aandeel en de koers van het aandeel € 9,28 (1 oktober 2021), dus het dividendrendement is 9,70% (0,90/9,28). Maar ook dit hoef je het niet zelf te berekenen, aangezien je het samen met andere financiële ratio's kunt zien op de website van je broker of op een van de grote financiële websites.

De cashflow van Orange

Het kasstroomoverzicht is een financieel overzicht dat vastlegt hoe een bedrijf geldmiddelen en kasequivalenten genereert en uitgeeft. Je kunt het naast de andere financiële overzichten zien in het financiële gedeelte van de informatie van het bedrijf op de website van een broker of op een van de belangrijkste financiële websites.

Je moet je concentreren op de vrije kasstroom, omdat deze laat zien hoeveel geld het bedrijf overheeft na het betalen van grote uitgaven. Het is het geld dat het bedrijf kan gebruiken om uitbreiding te financieren, dividenden uit te betalen of schulden af te lossen. Uit het onderstaande kasstroomoverzicht van Orange SA kun je opmaken dat het bedrijf tegen het einde van het fiscale jaar 2020 ongeveer € 4,15 miljard aan vrije kasstroom had.

Waarom Orange SA aandelen kopen?

Als innovatief telecommunicatieaandeel dat kan profiteren van de 5G-trend, heeft Orange SA enorme groeivooruitzichten, ondanks de slechte prestaties door de jaren heen. Het bedrijf is de op twee na grootste mobiele provider in Europa en is ook aanwezig in veel andere regio's over de hele wereld. Het is van plan zijn groeigebieden te versnellen en innovatieve ideeën zoals AI te gebruiken om zijn diensten te verbeteren.

Hier zijn drie redenen waarom je misschien Orange SA aandelen zou willen kopen:

  1. Het bedrijf is een gevestigd telecombedrijf met de capaciteit om te innoveren en uit te breiden;
  2. Het zal profiteren van de 5G-trend in de markt;
  3. Het heeft een geschiedenis van het betalen van dividenden.

Tip van een expert voor het kopen van Orange aandelen

Hoewel het aandeel al lange tijd aan het dalen is, heeft het nog steeds het potentieel om goed te presteren. Vanwege de enorme volatiliteit van het aandeel is het echter beter om op een dip te kopen dan wanneer er een stijging zichtbaar is. Het kan daarom de voorkeur hebben om een limietorder te plaatsen om de prijs te specificeren waartegen je wilt kopen.
- Emmanuel Ekwomadu
Koop vandaag nog Orange aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Orange aandelen koopt

Dit zijn de vijf dingen waarmee je rekening moet houden voordat je Orange SA aandelen koopt.

1. Begrijp het bedrijf

Peter Lynch en Warren Buffett zijn van mening dat je het beste kunt investeren in een bedrijf dat je kent. Hoewel dit advies geldig kan zijn, is het niet voldoende als je geen rekening houdt met de belangrijkste fundamentele factoren die je kunnen vertellen over de financiële status van het bedrijf. Dat je Orange gebruikt, maakt het nog geen geweldig bedrijf: je moet daarom uitzoeken hoe het geld verdient als het dat heeft gedaan en hoe het wordt beheerd.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Het is belangrijk om de basisprincipes van beleggen te leren voordat je geld op de markt zet. Leer hoe je bestellingen op de markt plaatst met behulp van het platform van je broker. Misschien wil je oefenen met "papierhandel" om vertrouwd te raken met de tools op het platform van je broker en om te begrijpen hoe de markt werkt. Dit kan je helpen een aantal veelvoorkomende fouten te voorkomen, zoals het plaatsen van de verkeerde handelsorder. Je moet ook proberen vertrouwd te raken met concepten als geldbeheer, risicobeheer en diversificatie.

3. Kies zorgvuldig je broker

Voordat je een broker kiest om mee te handelen, moet je rekening houden met bepaalde factoren, zoals de handelskosten en commissies van de broker, klantenservice, het gemak van storten en opnemen, handelskanalen en platform, ondersteunde ordertypes en regulering.

De wettelijke status, vooral in het land waar jij woont, is erg belangrijk omdat het je broker betrouwbaar maakt. Het kwalificeert je ook om te profiteren van een compensatieregeling in jouw land in het geval de broker failliet gaat.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Je moet weten hoeveel je van plan bent te investeren en hoe je aan dit geld komt. Het kan nodig zijn om je besteedbaar inkomen een tijdje op te sparen om tot een redelijk bedrag te komen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je geen geld investeert dat je nodig hebt om voor jezelf te zorgen en je rekeningen te betalen.

Als je genoeg geld hebt gespaard om te investeren, plan dan hoe je het geld op de markt brengt. Al het geld in één keer investeren is misschien niet het beste idee vanwege de volatiliteit. Het kan de voorkeur hebben om geleidelijk in te stappen en de grootte van je investering rustig op te bouwen.

5. Bepaal een doel voor je investering

Heb je al een beleggingsdoel? Dat is namelijk nodig om je activiteiten in de markt te kunnen plannen. Je doel kan zijn om een pensioenfonds op te bouwen of om geld in te zamelen voor toekomstige projecten. Maar je moet zien hoe dit van invloed is op de tijd dat je je investering terugverdient. Verkoop je je aandelen wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt of wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt? Mogelijk moet je de basisprincipes overwegen om te weten wanneer het bedrijf zich in een zwakke situatie bevindt. Je kunt echter ook besluiten je posities voor onbepaalde tijd aan te houden en alleen te verkopen als je geld nodig hebt.

De bottom line bij het kopen van Orange aandelen

Orange SA is een Franse multinational die wereldwijd vaste telefonie en mobiele telecommunicatie, datatransmissie en internetdiensten aanbiedt. Misschien wil je dit aandeel kopen om te profiteren van de 5G-trend in de markt. Je kunt het kopen bij elke broker met toegang tot Euronext Paris of de NYSE.

Ben je klaar om nu te beleggen in Orange SA aandelen? Zo ja, meld je dan aan voor een effectenrekening van een broker, zoek naar de aandelen op het platform en plaats een kooporder, wat een markt- of limietorder kan zijn.

Als je je nu echter nog niet klaar voelt om te beleggen, lees dan onze andere handleidingen voor meer informatie over beleggen. Het kan nodig zijn om aan "papierhandel" te doen met een demo-account van een effectenmakelaar om te leren hoe je bestellingen kunt plaatsen.

Alternatieve aandelen

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Veel gestelde vragen

  1. Ook bekend als een marktorder, is een "at best" handelsorder een order om een aandeel te kopen of verkopen tegen de huidige best beschikbare prijs op de markt. Met dit type order wordt je transactie onmiddellijk uitgevoerd. Als de volatiliteit echter hoog is, kom je mogelijk niet tegen een goede prijs de markt op en dan kan je koopprijs afwijken van wat je van plan was uit te geven.

  2. Een limietorder is een type handelsorder waarmee je de prijs kunt instellen waartegen je wilt dat je transactie wordt uitgevoerd. Met dit type order wordt je transactie alleen uitgevoerd tegen de vooraf ingestelde prijs wanneer de prijs dat vooraf ingestelde niveau bereikt. Voor een kooporder wordt de limietorder onder de huidige marktprijs ingesteld, terwijl deze voor een verkooporder boven de huidige marktorder wordt geplaatst. Hoewel je een limietorder klaar kunt zetten tegen de prijs van je voorkeur, wordt de transactie mogelijk nooit uitgevoerd als de prijs dat vooraf ingestelde niveau niet bereikt.

  3. Dit is de feitelijke of verwachte winststijging over twee vergelijkbare perioden, die zowel op jaarbasis als op kwartaalbasis kunnen zijn. Als een bedrijf bijvoorbeeld $ 2 miljard winst zou maken in 2019 en $ 2,1 miljard in 2020, zou de winstgroei 5% in een jaar bedragen. Naast de totale winst kun je ook de groei van de WPA meten.

  4. Geldbeheer verwijst naar hoeveel van je handelskapitaal je in elke transactie investeert. Het inzetten van 50% van je handelskapitaal voor één transactie is riskanter dan het gebruiken van slechts 5%. Als er iets misgaat, kun je in het eerste scenario 50% van je kapitaal kunnen verliezen, terwijl je in het tweede geval slechts 5% van je kapitaal kunt verliezen en nog steeds 95% hebt om mee te handelen. De hoeveelheid geld die je in elke transactie vastlegt, bepaalt je positiegrootte.

  5. Ja, een stop loss order helpt je uit de markt te gaan als de omstandigheden te ongunstig worden voor jouw positie. Het haalt je eruit met een klein verlies en behoudt een deel van je kapitaal voor nieuwe kansen die zich in de toekomst zullen voordoen. Zorg er echter voor dat je je stop loss order niet in de buurt van je instapniveau plaatst, zodat normale prijsschommelingen je niet uit je transactie halen als de fundamenten nog steeds goed zijn; dat zou tot onnodige verliezen kunnen leiden.

  6. Diversificatie helpt je om je kapitaal te spreiden over niet-gecorreleerde aandelen en zelfs over verschillende activaklassen. Het idee is dat als een belegging slecht presteert, andere goed presterende activa de verliezen in de slecht presterende activa zouden compenseren.