Home » Aandelen » TeamViewer kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe TeamViewer (TMVWY) aandelen te kopen in België 2023

TeamViewer logo
TeamViewer (TMVWY)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...

TeamViewer AG is een Duits multinationaal technologiebedrijf dat bekend staat om zijn gelijknamige "TeamViewer" software voor externe toegang en ondersteuning. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Göppingen, Duitsland, maar het heeft ook andere kantoren in Clearwater (FL, Verenigde Staten), Jerevan (Armenië) en Adelaide (Australië).

Het bedrijf is verder gegaan dan zijn externe toegangs- en ondersteuningssoftware en biedt nu een wereldwijd cloudplatform voor het verbinden, bewaken en besturen van computers, machines, robots en andere apparaten voor het "internet van de dingen" (IoT). Haar wereldwijde klantenkring omvat bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren.

TeamViewer aandelen zijn genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange en zijn lid van de MDAX en TecDAX indexen. In deze handleiding leggen we je op basis van fundamentele factoren uit hoe je met vertrouwen TeamViewer aandelen kunt kopen en waarom je dat misschien zou willen doen.

Hoe Je TMVWY Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om TeamViewer-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over TeamViewer

In dit gedeelte gaan we dieper in op TeamViewer AG en onderzoeken we de geschiedenis, bedrijfsstrategie, hoe het inkomsten genereert en de financiële prestaties in de afgelopen vijf jaar.

De geschiedenis van TeamViewer

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 2005 toen de oprichter van Rossmanith GmbH de TeamViewer software ontwikkelde en op de markt bracht onder de naam TeamViewer GmbH. Het bedrijf biedt de software gratis aan voor particuliere gebruikers, maar verkoopt het aan zakelijke klanten die een betaalde licentie moeten aanschaffen.

In 2010 nam een in Malta gevestigd IT-bedrijf, GFI Software, TeamViewer GmbH over en in 2014 werd het voor ongeveer $ 1 miljard verkocht aan Permira, een Britse private equity-onderneming, waardoor TeamViewer GmbH een eenhoorn werd (een particulier start-upbedrijf met een waarde van meer dan $ 1 miljard). Permira breidde de reikwijdte van de software uit en ontwikkelde er een internationaal klantenbestand voor.

In lijn met de algemene trend in de IT, veranderde TeamViewer GmbH zijn bedrijfsmodel van het verkopen van licenties naar het toestaan van abonnementen in 2018. Vóór de beursgang in 2019 creëerde het bedrijf een nieuwe bedrijfsstructuur, noemde het zichzelf TeamViewer Germany GmbH en richtte het TeamViewer AG op als moedermaatschappij. Het bedrijf is in september 2019 genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange.

Wat is de strategie van TeamViewer?

Het bedrijf biedt het TeamViewer cloudplatform voor externe connectiviteit, dat veilige externe toegang tot een apparaat op verschillende platforms, overal en op elk moment mogelijk maakt. Het verbindt computers, smartphones, servers, IoT apparaten, robots en zelfs machines van commerciële kwaliteit met elkaar en biedt snelle verbindingen, zelfs in omgevingen met een lage bandbreedte. Het bedrijf biedt ook TeamViewer Assist AR voor augmented reality.

Sinds 2018 is de bedrijfsstrategie van TeamViewer het aanbieden van een op abonnementen gebaseerde service, met maandelijkse of jaarlijkse abonnementen, in plaats van de verkoop van de licenties die het voorheen gebruikte. Het bedrijf richt zich op zakelijke klanten die zijn cloudplatform nodig hebben om hun machines te verbinden en hun processen te digitaliseren. Deze zijn meer om hun abonnement op de lange termijn te behouden. Interessant is dat de software van TeamViewer kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren, dus het heeft een grote markt voor zijn product.

Hoe verdient TeamViewer geld?

Het bedrijf laat particulieren het platform gratis gebruiken, maar beperkt verbindingen tot één persoon die verbinding maakt met de computers van familie en vrienden. Het verdient geld met betaald commercieel gebruik, dat het in drie niveaus indeelt:

 • Het zakelijke niveau kost $ 610,80 per jaar en geeft één gebruiker met maximaal drie apparaten toegang tot maximaal 200 computers, met maximaal 10 deelnemers aan de vergadering.
 • Met het premium niveau hebben maximaal 15 gebruikers toegang tot maximaal 300 computers met maximaal 10 deelnemers aan de vergadering. Het kost $ 1.234,80 per jaar.
 • Het bedrijfsniveau kost $ 2.482,80 per jaar en geeft maximaal 30 gebruikers toegang tot maximaal 500 computers met maximaal 10 deelnemers aan de vergadering.

Het bedrijf biedt ook betaalde add-on-services, zoals TeamViewer add-ons voor extern beheer die elk $ 22,92 per jaar kosten. TeamViewer Assist AR add-on met augmented reality kost $ 468,00 per technicus per jaar, en ondersteuning voor mobiele apparaten (iPad, iPhone en Android) kost $ 394,80 extra per jaar. Het biedt ook Servicecamp Service Desk met ticketbeheer voor $ 118,80 per agent per jaar.

Alle prijzen zijn op het moment van schrijven in september 2021 gecheckt en correct.

Hoe heeft TeamViewer de afgelopen jaren gepresteerd?

TeamViewer presteerde wisselend sinds het in september 2019 naar de beurs ging. Net als bij andere bedrijven die platforms aanbieden voor werken op afstand en vergaderingen, zoals Zoom Video Communications Inc. (ZM), profiteerde het aandeel TeamViewer van de door het coronavirus veroorzaakte lockdown en het social distancing beleid in 2020.

Na een eerste dip in maart 2020, toen de pandemie uitbrak, steeg het aandeel TeamViewer gestaag tot een recordhoogte van € 54,86 begin juli 2020. Sindsdien is het aandeel echter aan het dalen. Op het moment van schrijven (20 september 2021) handelde het aandeel rond € 27,62, wat 49,65% verwijderd is van het hoogste punt ooit.

Bron: Yahoo! Finance

Fundamentele analyse TeamViewer

De fundamentele analyse is een manier om aandelen te evalueren door te kijken naar de factoren die van invloed zijn op de activiteiten van het bedrijf. Beleggers gebruiken het om de onderliggende gezondheid en intrinsieke waarde van het bedrijf te bepalen. Sommige factoren die beleggers in overweging nemen bij het evalueren van een aandeel, zoals bedrijfsbeheer, zijn niet meetbaar. Maar in deze handleiding zullen we de meetbare onderzoeken, zoals de omzet van het bedrijf, de winst per aandeel, de K/W-ratio, het dividendrendement en de cashflow allemaal grondig doorlichten.

Inkomsten van TeamViewer

De omzet van een bedrijf, ook wel inkomsten genoemd, is de totale hoeveelheid geld die het bedrijf genereert met de verkoop van zijn producten of diensten. Het staat bovenaan de resultatenrekening (de bovenste regel) in een jaar- of kwartaalrapport. Het rapport wordt vaak weergegeven op de website van het bedrijf, op grote beursplatforms en op websites van financiële publicaties, zoals Yahoo! Finance.

Beleggers houden ervan als er een jaarlijkse omzetgroei is. Voor het boekjaar 2020 dat eindigde op 30 december 2020, genereerde TeamViewer een omzet van € 455,6 miljoen, een omzetgroei van 16,8% ten opzichte van de € 390,2 miljoen die in het boekjaar 2019 gerealiseerd werd.

Bron: Yahoo! Finance

De winst per aandeel van TeamViewer

De winst per aandeel wordt veel gebruikt door beleggers en analisten bij het evalueren van een aandeel. Het toont het bedrag dat het bedrijf verdiende voor elk uitstaande gewone aandeel tijdens de verslagperiode. Het wordt berekend door het totale netto-inkomen (minus dividenden betaald aan preferente aandeelhouders) te delen door het aantal uitstaande gewone aandelen.

Je hoeft dit echter niet zelf te berekenen, omdat je het kunt vinden op de website van je broker of op een van de financiële websites. Op de Yahoo! Finance website staat de winst per aandeel van TeamViewer voor het boekjaar 2020 genoteerd als € 0,52 per aandeel.

K/W-ratio van TeamViewer

De koers-winstverhouding (K/W) is een andere veelgebruikte maatstaf voor de waardering van aandelen. Het vergelijkt de aandelenkoers van een bedrijf met de winst per aandeel (WPA). De ratio geeft de verwachtingen van de markt over het aandeel weer. Een hoge K/W suggereert doorgaans dat de prijs van een aandeel hoog is in verhouding tot de winst en mogelijk overgewaardeerd is. Maar het kan zijn dat beleggers in de toekomst een hogere winstgroei verwachten en daarom bereid zijn vandaag een hogere aandelenkoers te betalen. Daarnaast kan een lage K/W erop wijzen dat de huidige aandelenkoers laag is in verhouding tot de winst en het aandeel mogelijk ondergewaardeerd is of dat beleggers in de toekomst winstdaling verwachten.

Om rekening te houden met de groeiverwachtingen maken analisten gebruik van de PEG-ratio, die de relatie tussen de K/W-ratio en de winstgroei meet. Omdat het een voor groei gecorrigeerde K/W-ratio is, geeft de PEG-ratio normaal gesproken een completer verhaal dan de K/W alleen.

Dividendrendement van TeamViewer

Dividenden zijn contante betalingen die een bedrijf aan zijn aandeelhouders doet om hen te belonen voor investeringen in het bedrijf. Bedrijven kunnen driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks dividend uitkeren. Telkens wanneer dividenden worden gedeclareerd, stijgt de aandelenkoers tot de ex-dividenddatum en vervolgens begint die weer te dalen.

Het dividendrendement meet de jaarlijkse dividenden die een bedrijf betaalt ten opzichte van de koers van het aandeel. Een bedrijf met een hoog dividendrendement geniet de voorkeur van veel beleggers omdat het hen een regelmatig inkomen biedt. In tegenstelling tot beleggers richten handelaren zich meestal niet op dividenden omdat ze meer geïnteresseerd zijn in vermogenswinsten. Tot september 2021 heeft TeamViewer geen dividend uitgekeerd aan aandeelhouders.

Cashflow van TeamViewer

Kasstroom verwijst naar hoe contant geld en equivalenten in en uit een bedrijf stromen. Het wordt vastgelegd in het kasstroomoverzicht dat naast andere financiële overzichten kan worden bekeken in het gedeelte 'Financiële gegevens' van de bedrijfsinformatie op de website van je broker of die van een financieel rapportagebedrijf.

Het kasstroomoverzicht vult de balans en resultatenrekening aan door te laten zien waar geld vandaan komt en hoe het wordt uitgegeven. Het belangrijkste element in het kasstroomoverzicht is de vrije kasstroom, die laat zien hoeveel geld het bedrijf over heeft na het betalen van de kosten om in bedrijf te blijven, inclusief kapitaaluitgaven voor gebouwen, machines en andere rekeningen. Het vertelt investeerders hoeveel geld het bedrijf heeft om andere projecten te financieren, dividenden uit te betalen of schulden af te betalen. De volgende tabel laat zien dat TeamViewer ongeveer € 198 miljoen aan vrije kasstroom had.

Bron: Yahoo! Finance

Waarom TeamViewer aandelen kopen?

TeamViewer aandelen hebben het sinds juli 2020 niet goed gedaan. Het bedrijf heeft echter nog steeds groeipotentieel, aangezien de diensten op dit moment van groot belang zijn. Nu de wereld verschuift naar werken op afstand, worden diensten zoals die van TeamViewer steeds waardevoller. Bovendien doet TeamViewer overnames (bijv. Ubimax en Xaleon) om groei na te streven.

Het bedrijf bouwt ook actief aan partnerschappen en netwerken. In maart 2021 tekende het bedrijf een 5-jarige deal met de voetbalclub Manchester United om niet alleen de officiële sponsor van de club te worden, maar ook om de technologie te gebruiken om de clubstructuur te versterken, waarbij de relatie tussen team en fans wordt geïntegreerd. Door de enorme fanbase en netwerken van de club kan het bedrijf meer klanten krijgen en de verkoop verbeteren.

Dit zijn drie redenen om TeamViewer aandelen te kopen:

 • De producten en diensten van TeamViewer worden in de huidige situatie in de wereld zeer gewaardeerd
 • Het bedrijf streeft actief naar groei
 • Het aandeel is goedkoop (op 20 september 2021), wat een zekere veiligheidsmarge kan bieden.

Tip van een expert voor het kopen van TeamViewer aandelen

Het is een potentieel groeiaandeel, gezien het belang van de diensten in de wereld van tegenwoordig. Bovendien worden aandelen op dit moment (20 september 2021) meer dan 49% onder de piekprijs verhandeld. Het aandeel kan dus zowel groeibeleggers als waardebeleggers aanspreken. Of je nu een groei- of waardebelegger bent, je moet wel een langetermijnvooruitzicht hebben bij het kopen van de aandelen.
- kanirobinson
Koop vandaag nog TeamViewer aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je TeamViewer aandelen koopt

Het is belangrijk om deze vijf dingen overwegen voordat je aandelen koopt:

1. Begrijp het bedrijf

Zoals de beroemde waarde investeerder Peter Lynch suggereerde, is het goed om te beleggen in bedrijven die je kent en, indien mogelijk, waarvan je de producten al gebruikt. Hoewel dat belangrijk is, is het niet voldoende als je niet ook rekening houdt met bepaalde fundamentele factoren die je de financiële gezondheid van het bedrijf kunnen vertellen. Je moet erachter komen wat het bedrijfsmodel van het bedrijf is, hoe het geld verdient, of de omzet groeit en nog veel meer.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Het is belangrijk om de basiselementen van beleggen te begrijpen voordat je je geld op de markt zet. Dit kan je behoeden voor het maken van domme fouten en het verliezen van veel kapitaal. Je moet weten hoe je orders correct uitvoert, zodat je niet per ongeluk een grotere positie neemt dan je van plan bent. Ook moet je geldbeheer, risicobeheer en diversificatie leren als manieren om risico's te minimaliseren.

3. Kies zorgvuldig je broker

Er zijn factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een broker kiest. Dit omvat onder andere de reguleringsstatus, handelskosten, het gemak van storten en opnemen, handelsplatforms en apps, klantenservice, ondersteunde ordertypes (markt, limiet, stop en trailing stop) en de beschikbare aandelen. Het belangrijkste is de wettelijke status, vooral in het land waar je woont. Het maakt het minder waarschijnlijk dat je je geld verliest als de broker failliet gaat, als er een compensatieregeling in je land is, zoals de Britse compensatieregeling voor financiële diensten (FSCS).

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Bepaal hoeveel je wilt investeren en hoe je je geld aan elk aandeel kunt toewijzen. Plan ook hoe je de aandelen wilt kopen: doe je een eenmalige investering of stap je geleidelijk in met periodiek beleggen?

Nog een ding. Er kan op elk moment van alles gebeuren in de markt, dus investeer alleen met een bedrag dat je je echt kunt veroorloven om te verliezen, maar maak dit geen reden om lichtzinnig te zijn over het verliezen van dat geld. Beleg vooral niet met geleend geld (met bv hefboomwerking), tenzij je het echt goed begrijpt.

5. Bepaal een doel voor je investering

Het is niet genoeg om de aandelen te kopen die jij wilt. Je moet een doel hebben voor je investering. Het kan zijn om je pensioenfonds op te bouwen, geld in te zamelen voor de school van kinderen of een project te financieren. Wat het doel ook is, je moet plannen hoe lang je de investering wilt vasthouden en wanneer je deze wilt verkopen. Je kunt verkopen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt, wanneer de fundamenten van het bedrijf zwak zijn of simpelweg wanneer je het geld nodig hebt.

De bottom line bij het kopen van TeamViewer aandelen

TeamViewer is een Duits technologiebedrijf dat software voor externe toegang en ondersteuning biedt. Het bedrijf heeft enorme groeivooruitzichten en je kunt het kopen via elke broker met toegang tot de Frankfurt Stock Exchange.

Als je nu klaar bent om in de aandelen te investeren, meld je je aan voor een rekening voor aandelen van een broker, zoek je TeamViewer in de lijst met aandelen op het platform en plaats je de bestelling om de aandelen te kopen.

Maar als je nou nog niet klaar bent om te beleggen, lees dan onze andere handleidingen voor meer informatie over beleggen. Je kunt ook beginnen met oefenen met behulp van een demo-account van een broker om aan het platform te wennen.

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Een "eenhoorn" is een term die in de financiële wereld wordt gebruikt om een privébedrijf (nog niet beursgenoteerd) te beschrijven met een waarde van tenminste één miljard dollar. Durfkapitalisten gebruiken het om de waarde van een start-up aan te geven. Voorbeelden van voormalige eenhoorns zijn Facebook, Airbnb en Robinhood.

 2. Een marktorder is een order om een aandeel te kopen of verkopen tegen de huidige best beschikbare prijs op de markt. Hoewel een marktorder onmiddellijke uitvoering garandeert, garandeert het geen gespecificeerde prijs. Je gebruikt dit ordertype wanneer je een transactie direct wilt uitvoeren.

 3. Een limietorder is een order om een aandeel te kopen of te verkopen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt. Kooplimietorders worden onder de huidige marktprijs geplaatst en de order wordt alleen uitgevoerd tegen de limietprijs of lager. Verkooplimietorders worden boven de huidige marktorder geplaatst en de order wordt alleen uitgevoerd tegen de limietprijs of hoger.

 4. Een stop loss order wordt geplaatst bij een broker om een aandeel te verkopen of te kopen als de prijs een bepaald niveau bereikt ten opzichte van je positie. Je kunt het gebruiken om verliezen te beperken wanneer de markt ongunstig beweegt en je er niet direct persoonlijk op kan reageren.

 5. Een trailing stop is een ordertype dat handelaren gebruiken om hun winst vast te leggen of verliezen te beperken als een markt zich in een gunstige richting beweegt. De order beweegt mee met de prijs wanneer deze in een gunstige richting beweegt, en wanneer de prijs omkeert, blijft deze op het laatst bereikte niveau, om winsten vast te leggen of verliezen te beperken.

 6. Een van de belangrijkste oorzaken van emoties is investeren boven je stand (meer investeren dan je je kunt veroorloven te verliezen). Dus, om je emoties bij het handelen te beheersen, investeer alleen wat je je kunt veroorloven te verliezen en besteed je niet meer dan een klein deel van je kapitaal aan elke transactie. Iets anders wat je kunt doen, is om altijd een stop loss order in te stellen, zodat je niet meer verliest dan je kunt verdragen. Het is ook goed om een gediversifieerde portefeuille van verschillende activa op te bouwen: aandelen, obligaties, grondstoffen en andere investeringen.